Als u in het buitenland wordt opgenomen of medisch behandeld, brengt dat vanzelfsprekend kosten met zich mee. Eurocross helpt u graag om de afhandeling hiervan zo soepel mogelijk te laten verlopen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Europese zorgpas
Op de achterkant van uw zorgpas, staat European Health Insurance Card (EHIC) afgedrukt. Dat betekent dat u terecht kunt in de staatsziekenhuizen van alle 31 landen die tot de Europese Economische Ruimte (EER) behoren. Dat zijn de 28 landen van de Europese Unie plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein. Daarnaast kunt u met deze zorgpas in Australië terecht in de publieke ziekenhuizen. Het ziekenhuis in kwestie handelt de kosten met uw verzekeraar af. Houdt hierbij wel rekening met uw eigen risico. Buiten de 31 EER-landen en Australië kunt u geen gebruik maken van uw European Health Insurance Card (EHIC). Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht waar de EHIC geldig is.

Private ziekenhuizen
Let op! Private ziekenhuizen accepteren de EHIC niet. Private ziekenhuizen komt u vooral in Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Italië tegen.

Betaling zorgkosten zonder European Health Insurance Card (EHIC)
Afhankelijk van uw dekking (en de bereidheid van het ziekenhuis) kan Eurocross uit naam van uw verzekeringsmaatschappij zorgen voor betaling van de kosten. Houdt ook hier rekening met uw eigen risico.

Meer weten over vergoedingen of wat te doen als u een rekening zelf heeft betaald? Lees ons artikel: Wie betaalt gemaakte zorgkosten in het buitenland?