Soms kan uw auto niet ter plekke worden gerepareerd. Wanneer dit uit de diagnose blijkt dan bestaat de mogelijkheid om uw voertuig op transport naar Nederland te zetten. Ondertussen kunt u uw reis vervolgen met vervangend vervoer. Eurocross helpt u bij beide zaken en geeft advies over bijkomende zaken. Dit doen wij op basis van uw verzekering of leasecontract.

Eurocross werkt samen met diverse Nederlandse transporteurs die auto’s vanuit heel Europa naar Nederland terughalen. Hierbij vervoeren de transporteurs meerdere auto’s per rit. Het transport heeft daardoor vaak een uitzonderlijke lengte – ongeveer 19 meter – waardoor aflevering op een huisadres geen optie is. De transporteur levert uw voertuig dan ook af bij een garage of schadehersteller in de buurt van uw huisadres.

Waar moet u rekening mee houden?

Doordat uw voertuig op een combinatietransport gaat, is het transport gebonden aan een bepaalde termijn. Onze hulpverleners geven u een indicatie van de aflevertermijn. Houd rekening met twee tot drie weken. Mocht u een caravan of camper willen repatriëren, dan heeft de transporteur de maten van uw voertuig nodig om vooraf het transport samen te kunnen stellen.

Het is heel belangrijk om de autosleutels bij de auto achter te laten. Hetzelfde geldt voor sleutels van een caravan en/of dakkoffer. Controleer altijd of er geen losse spullen in de caravan liggen die eventueel schade kunnen veroorzaken. In sommige landen dient u ook de autopapieren bij uw auto achter te laten.

We adviseren u om foto’s te maken van uw voertuig zoals u het heeft achtergelaten bij de garage. Zo heeft u altijd bewijs in het geval uw auto tijdens het transport beschadigd mocht raken. We raden uw af om waardevolle spullen achter te laten in uw voertuig. Kiest u er toch voor om goederen van waarde achter te laten, maak dan een lijstje met de aanwezige spullen. Verwijder bederfelijke etenswaren altijd uit het voertuig.

Advies in het kort

  • Laat uw sleutels achter bij het voertuig (ook van een eventuele caravan en/of dakkoffer).
  • In Oost-Europese landen en Turkije moet u ook de autopapieren achterlaten.
  • Laat in Turkije ook het originele verzekeringsbewijs achter.
  • In Zwitserland en in Italië (in verband met de reis door Zwitserland) dient u een kopie van de autopapieren over te dragen.
  • Maak foto’s van het voertuig voordat het op transport gaat.
  • Laat geen waardevolle spullen achter of maak een inventarislijst.
  • Verwijder bederfelijke etenswaren.