In twee van de drie regio’s is het al zover: de zomervakantie is begonnen! Nederland trekt weer massaal naar het buitenland. Bij de alarmcentrale zitten onze hulpverleners en artsen klaar om onfortuinlijke reizigers bij te staan. Elke zomer ontvangen onze redders-in-nood zo’n 60.000 telefoontjes van vakantiegangers die hulp nodig hebben.
 

Hoewel niet elk leed te voorkomen is, delen we wel graag een paar tips voor een goede voorbereiding:

➡ Zorg dat je goed verzekerd bent! Denk aan het meeverzekeren van medische kosten in het buitenland en voorkom daarmee mogelijke financiële ellende en zorgen.
➡ Check of je vaccinaties nodig hebt. Let daarbij extra goed op of er rabiës (hondsdolheid) en/of dengue (knokkelkoorts) heerst op je plek van bestemming.
➡ Neem een creditcard mee voor betalingen bij noodgevallen. Ook voor als je onverhoopt een huurauto nodig hebt.
➡ Stop onmisbare medicijnen in je handbagage en neem ook voldoende voorraad mee. Niet elk medicijn is makkelijk verkrijgbaar in het buitenland.
➡ Sla een kopie van je paspoort op in je telefoon.
➡ Reis je met de auto? Zorg voor een goede check voor vertrek, bijvoorbeeld op het profiel en de spanning van de banden, controleer de dekking van je verzekering op pech en schade in het buitenland en denk aan een gevarendriehoek en veiligheidvestjes.
➡ Vergeet de benodigde tolvignetten en milieustickers niet! In populaire vakantielanden als Frankrijk en Duitsland heb je voor bepaalde zones milieustickers nodig die vooraf moeten worden aangeschaft.
➡ Met de Olympische Spelen die 26 juli beginnen wordt het erg druk op de Franse snelwegen. Zo’n 185 km van de wegen rondom Parijs is afgezet, wat veel gevolgen heeft voor de verkeerssituatie.
➡ Sla het nummer van je alarmcentrale op in je telefoon. 24/7 zijn er hulpverleners bereikbaar om je te helpen in geval van ziekte, ongeval, pech of schade.