De komende vier jaar blijven wij dé partner van Stichting Incident Management Vrachtauto’s (STIMVA) als het gaat om de berging van gestrande vrachtauto’s op de Nederlandse snelwegen. Twaalf jaar geleden startte de samenwerking. Na een recentelijk aanbestedingstraject viel de keuze opnieuw op ons.

Centraal meldpunt
Wij nemen alle pech- en ongevalsmeldingen met vrachtwagens op het hoofdwegennet aan en bemannen daarmee het Centraal Meldpunt Vrachtautoberging. Wanneer er een vrachtauto strandt, ontstaat er al snel file. Het is dan belangrijk om snel en accuraat te handelen. Met een kwalitatief sterk netwerk van bergingsbedrijven zorgen we ervoor dat de situatie op de weg zo snel mogelijk opgelost wordt.

Specialistische taak
Het aannemen en afhandelen van incidenten met vrachtauto’s, ook wel zware berging, is een specialistisch vak. Dat vraagt om continue verbetering. Zo worden steeds meer meldingen digitaal doorgegeven om de afhandeling van het incident te versnellen. De komende jaren zullen wij ons samen met STIMVA blijven inspannen voor een snellere doorstroom van het verkeer en de verkeersveiligheid na incidenten met vrachtauto’s.