Als u betrokken bent bij een aanrijding, met of zonder wederpartij, dan kan de schade aan uw voertuig zo groot zijn dat u uw weg hiermee niet meer kunt vervolgen. Ook bij pech kan het zo zijn dat u niet meer verder kunt rijden. Eurocross kan u assisteren bij het inschakelen van de hulpdiensten.

Het belangrijkste na een ongeval of bij pech is natuurlijk uw veiligheid en die van uw medepassagiers. Controleer of alle inzittenden ongedeerd zijn en of uw auto op een veilig plek staat. Als er een onveilige situatie is ontstaan, moeten u en de andere passagiers onmiddellijk een veilig heenkomen zoeken. Wij raden u aan om aan de verkeersluwe kant het voertuig te verlaten en op een veilige plaats, bijvoorbeeld achter de vangrail, te gaan staan. Vervolgens kunt u contact met ons opnemen, wij schakelen dan een sleepwagen voor u in.

Bij een tweezijdig ongeval dient u het Europees schadeformulier in te vullen. Het is daarbij verstandig om foto’s van de schade en de situatie te maken. De politie kan een proces-verbaal opmaken. Houd er wel rekening mee dat de politie in het buitenland niet komt als u nog verder kunt rijden.

Sleepdienst

Wanneer u niet verder kunt rijden sturen wij een sleepdienst naar u toe. In enkele gevallen kunnen zij ter plekke een reparatie uitvoeren. Maar meestal brengt deze sleepdienst u en de andere inzittenden samen met uw voertuig naar een garage in de buurt. Soms kan het helaas enige tijd duren voordat een sleepdienst bij u arriveert. Als richtlijn houden wij een aanrijtijd van 90 minuten aan. Is er na 90 minuten nog niemand ter plaatse? Neem dan contact met ons op dan kunnen wij uitzoeken waar de vertraging vandaan komt.

Buiten openingstijden van de garages wordt de auto meegenomen naar het depot van de sleepdienst en, indien nodig, de volgende werkdag naar de garage gebracht.

Diagnose vaststellen

Nadat de auto afgesleept is moet een diagnose worden vastgesteld. Hiervoor wordt onderzocht wat er met de auto aan de hand is, of deze gerepareerd kan worden en hoe lang een eventuele reparatie zal duren. In sommige gevallen kan de hulpdienst dat zelf doen. Soms moet de auto hiervoor door gesleept worden naar de garage of dealer.
Houdt er rekening mee dat de diagnose niet altijd meteen gesteld kan worden, omdat de garage een eigen planning zal hebben.

Zodra een diagnose bekend is, kunnen wij u informeren over de verdere mogelijkheden op basis van uw verzekering of uw lease- of huurcontract.

Eurocross voert de hulpverlening uit op basis van de polisvoorwaarden van uw verzekering, lease- of huurmaatschappij.