Vond je de e-mail hier en daar niet een beetje verdacht? Kijk maar naar de spelfout in de zin ‘Kik op de link’. Of de vreemde link die begint met phis. Goed dus dat we de security awareness van Eurocross weer onder de aandacht gaan brengen!

Helaas is het statistisch gezien niet zo gek dat je op de link hebt geklikt. Er zijn steeds meer nepmails in de omgang en 10 tot 45 procent van de mensen laat zich verleiden, afhankelijk van hoe echt de mail oogt.

Eurocross wil ervoor zorgen dat van de gegevens van onze klanten goed bewaken. Persoonsgegevens moeten bij ons veilig zijn. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is reeds vastgelegd dat wij ervoor moeten zorgen dat onze communicatie zo veilig mogelijk is. Om die reden hebben wij er bijvoorbeeld ook voor gekozen om veilig te mailen via Outlook met Zivver, om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie, waaronder ook persoonsgegevens, veilig worden verstuurd.

De aankomende tijd zullen er wekelijks berichten op wiki verschijnen waarin je meer kan lezen over de belangrijke onderwerpen rondom security awareness.