Wanneer u tijdens uw verblijf in het buitenland zorg nodig heeft kunt u het beste zo snel mogelijk contact met Eurocross opnemen. Wij kunnen op basis van de dekking van uw zorg- en/of reisverzekering de zorgkosten voor u regelen. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Worden alle kosten vergoed?

De zorgverzekeraar beoordeelt uw declaratie op basis van de voorwaarden van uw zorgverzekering. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de kosten voor de zorg die u in het buitenland heeft ontvangen niet volledig vergoed. Houd ook rekening met uw eigen risico.

Wanneer u geneeskundige kosten op uw reisverzekering heeft meeverzekerd, kunt u de kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed indienen bij uw reisverzekering. In hoeverre de reisverzekeraar de kosten vergoed hangt af van de voorwaarden van uw reisverzekering. Voor meer advies hierover raden wij u aan contact op te nemen met uw reisverzekering.

Lees hier meer over de vergoeding van gemaakte zorgkosten in het buitenland.

Heeft u zelf rekeningen betaald?

Wanneer u zelf rekeningen van een zorgverlener heeft betaald kunnen deze helaas niet door Eurocross aan u worden terugbetaald. U kunt deze rekeningen ter beoordeling indienen bij uw zorgverzekeraar, via de website, app of schriftelijk.

Controleer of op de rekening van de zorginstelling informatie staat over de behandeling. Met een rekening waar alleen een bedrag op staat, loopt u het risico dat deze niet te declareren is. Daarnaast ontvangen de meeste verzekeraars de rekening bij voorkeur in het Nederlands, Frans, Duits, Engels of Spaans. Vraag om een rekening in één van deze talen. Lukt dit niet, dan kan het incidenteel voorkomen dat u wordt gevraagd de rekening te laten vertalen door een beëdigd vertaler (op eigen kosten).

Zelf betaalde zorgkosten declareren

Bij het indienen van uw rekening zult u bij de meeste verzekeraars een declaratieformulier moeten invullen. Tip: wanneer u uw declaratie online of via de app indient, is de doorlooptijd van uw aanvraag vaak aanzienlijk korter. Het is raadzaam om de volgende gegevens paraat te hebben:

  • Uw naam, geboortedatum, relatienummer en contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres);
  • Een omschrijving van wat er is gebeurd en welke zorg u heeft gekregen;
  • De gegevens van uw zorgverlener, de behandeldatum, de munteenheid waarin u betaald heeft en het nummer van uw dossier bij Eurocross Assistance;
  • Een kopie van alle nota’s en andere documentatie die u van uw zorgverlener heeft gekregen.

Houd er rekening mee dat de zorgverzekeraar vaak wat meer tijd nodig zal hebben om uw buitenlandse rekening te controleren voordat deze wordt vergoed.