De stijging van het aantal coronabesmettingen stagneert en steeds meer Nederlanders zijn gevaccineerd. Dit biedt een goed vooruitzicht voor de maatregelen in Nederland en zeker op het gebied van vakanties. De afgelopen maanden gold er een algemeen negatief reisadvies voor de hele wereld, maar daar komt vanaf nu verandering in. Goed nieuws voor ons, want zin om op vakantie te gaan is er zeker. Al gelden er nog steeds maatregelen en is het handig om vooraf je reisverzekering goed te checken.

Nederland ging het afgelopen jaar meerdere keren in lockdown en vakanties naar het buitenland werden sterk afgeraden. Het annuleren van je doorlopende reisverzekering was toen een logische keuze, omdat reizen naar het buitenland er niet in zat. Het nut van een reisverzekering was door de coronacrisis verdwenen, maar daar komt nu – door de veranderende reisadviezen – weer verandering in.

Daling klanten met reisverzekering
Het opzeggen van de doorlopende en kortlopende reisverzekeringen leek voor velen een voor de hand liggende optie. Diverse verzekeraars lieten aan NU.nl weten een daling te zien van het aantal klanten met een reisverzekering. Veel consumenten hebben hun reisverzekering opgezegd of geen nieuwe meer afgesloten. Dit is zorgelijk gezien het aantal boekingen dat wordt verwacht.

Nederland staat te popelen om op vakantie te gaan
Reisorganisaties en vakantieparken merken dat Nederlanders al veel bezig zijn met de vakanties die komen gaan. Er wordt veel informatie gezocht voor de zomervakantie. Ook reisbrancheorganisatie ANVR heeft aangegeven dat zij een verhoogde interesse in de zomervakantie van 2021 opmerken. Een aantal landen binnen en buiten Europa zijn afgelopen weekend op geel gezet, wat inhoudt dat Nederlanders daar heen mogen reizen voor vakantie.

Zijn we wel welkom?
Reizigers zijn weer welkom op bepaalde plekken in Europa, maar nog lang niet overal. Wel is de verwachting dat er snel nog meer gele gebieden op de wereldkaart zullen verschijnen. Echter, het kan zo zijn dat landen Nederlandse toeristen nog niet wil ontvangen, aangezien de besmettingscijfers in Nederland nog erg hoog zijn.
De geldende coronamaatregelen verschillen per land. Zo kan het voorkomen dat je voor toeristische redenen niet door bepaalde landen mag rijden of er niet mag overnachten.  Kijk ook hier goed naar bij het boeken van een vakantie. Meer actuele informatie over reizen tijdens de coronacrisis is te vinden op deze site.

Verzekerd bij corona uitbraak
We mogen eindelijk weer op vakantie, maar het aantal coronabesmettingen kan in het land van bestemming onverwachts weer stijgen. Het kan dan zijn dat landen met een geel reisadvies weer terug naar oranje verspringen. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals het maken van extra reis- en verblijfskosten of misschien kan je niet zoals gepland terug naar huis reizen. Daarnaast kan je ook zelf ziek worden en hulp nodig hebben.
Met de juiste reisverzekering verklein je het risico dat je onverhoopt voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Extra kosten die je moet maken door onverwachte gebeurtenissen op vakantie – zoals een coronavirus uitbraak – dekt je reisverzekering niet altijd. Daarom adviseren wij om goed naar de dekking van je reisverzekering te kijken.

Vakantie zonder zorgen
Vaak kom je er pas achter hoe belangrijk je reisverzekering is als je in een onverwachte situatie belandt. Wat velen niet weten is dat een reisverzekering er ook is voor medische kosten. Je basiszorgverzekering dekt alleen wat een behandeling in Nederland kost als je in het buitenland geholpen wordt. Medische kosten in het buitenland kunnen veel hoger zijn. Deze extra kosten verzeker je met de reisverzekering (met dekking voor medische kosten) of aanvullende zorgverzekering.

Heb je geen doorlopende reisverzekering? Sluit dan altijd vóór vertrek een reisverzekering af. Heb je bij je zorgverzekering geen aanvullende verzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland? Sluit deze dan ook bij je reisverzekering af. Op die manier zorg jij ervoor dat je – als je weer op reis mag- goed verzekerd bent en kan je na deze periode vol zorgen weer zorgeloos op vakantie!