Reizen tijdens de coronacrisis vraagt net iets meer aandacht dan reizen in een ‘gewone’ situatie. Er gelden maatregelen ter plaatse en je hebt extra reisdocumenten nodig. In sommige landen is een corona certificaat alleen niet voldoende om binnen te komen. Een land kan reizigers namelijk om extra documenten vragen.

Aangezien de extra documenten voor elk land verschillend zijn, hebben wij voor een aantal populaire Europese vakantielanden uitgezocht welke extra documenten je nodig hebt. In onderstaand overzicht staat welke landen om een extra documenten vragen met de link naar het gewenste formulier.

Land Documenten
Italië Om naar Italië te reizen moet je bij aankomst een Digital Passenger Locator Form kunnen laten zien bij aankomst die te vinden is op  deze pagina. Iedere reiziger moet dit formulier kunnen laten zien bij aankomst.
Frankrijk Als je naar Frankrijk gaat moet je een schriftelijke verklaring op erewoord geven dat je geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen vertoont. Dit kan via deze site.
Griekenland Als je naar Griekenland gaat ben je verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen die hier te vinden is. Dit formulier moet uiterlijk 24 uur voor de aankomst in Griekenland ingevuld zijn. Je ontvangt dan een QR-code die nodig is om het land binnen te komen. Als je deze QR0code niet hebt, kan de toegang worden geweigerd.
Portugal Ga je naar Portugal? Vul dan een een Passenger Locator Card in voor vertrek.
Spanje Reis je per vliegtuig of boot naar Spanje? Vul dan een Health Control Form in. Als je dit formulier hebt ingevuld, krijg je een QR-code die je bij binnenkomst moet laten zien.
Zwitserland Als je met het vliegtuig naar Zwitserland gaat, dan moet je een elektronisch inreisformulier invullen voor vertrek.
Turkije Ga je met het vliegtuig naar Turkije? Dan moet je je 72 uur voor vertrek hier registreren via de website van de Turkse overheid.
Malta Alle reizigers die naar Malta gaan, moeten voor vertrek een Passenger Locator Form (dPLF) invullen. Om dit formulier in te vullen moet je je registreren door de stappen in het formulier te volgen. Na het invullen ontvang je een QR-code en een link om het formulier te downloaden. Dit formulier moet je laten zien bij het aan boord gaan en bij aankomst in Malta.
Tsjechië Als je naar Tsjechië gaat moet je je online aanmelden met het Passenger Locator Form. Deze kan je hier vinden.
België Ben je van plan om langer dan 48 uur in België te verblijven? Vul dan binnen 48 uur voor aankomst dit formulier in.

Staat jouw bestemming er niet tussen? Dan heb je waarschijnlijk geen extra reisdocumenten nodig. Toch is het raadzaam om voorafgaand aan je reis even www.nederlandwereldwijd.nl te checken, omdat er regelmatig wijzigingen plaatsvinden.