Al twintig jaar biedt Eurocross zorg op afstand diensten, zoals personenalarmering, dubbele medicatiecontrole en ondersteuning voor medicijndispensers. In 2022 is het Eurocross Medisch Service Center opgericht om de activiteiten voor zorg op afstand verder uit te breiden. Door de stijgende zorgvraag en groeiende werkdruk, staat er veel druk op de zorgsector. Het Medisch Service Center ondersteunt zorgprofessionals om die stijgende zorgvraag aan te kunnen.

Digitaal zorgplatform

In Platform24 hebben wij dé innovatieve partner gevonden om zorgorganisaties met ons Medisch Service Center te ondersteunen bij het bieden van digitale zorg. Door deze samenwerking kunnen we een MDR-gecertificeerd zorgplatform bieden waarmee het voor een patiënt mogelijk is om te chatten of videobellen met onze zorgverleners, zelfzorgadvies te ontvangen na een digitale triage of thuis gemonitord te worden bij bijvoorbeeld een chronische ziekte. Het platform biedt ook mogelijkheden voor integratie met andere zorgsystemen en kan ingezet worden als digitale voordeur in de eerste lijn.

Vergroten van de mogelijkheden van digitale zorg

Wij geloven dat digitalisering helpt en ook nodig is om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Maar wel op een manier die dichtbij de patiënt blijft staan, die gecertificeerd is en uitgaat van digitaal gemak.

Tito Franchetti, Eurocross Medisch Service Center: ‘Platform24 biedt de grootste B2Boplossing voor digitale zorg in Noord-Europa en stelt zo (samenwerkende) zorgorganisaties in staat om – op schaal – digitale gezondheidszorg te leveren. Platform24 heeft veel ervaring met het ontwikkelen en implementeren van digitale producten en diensten voor de zorgsector. We hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking en kijken uit naar de verdere stappen.’

Marijn Meuwese, Platform24: ‘We zijn sinds 2016 op verschillende plekken in Europa bezig met het transformeren van de gezondheidszorg met innovatie en technologie. We zien in Eurocross Medisch Service Center een betrouwbare en ervaren partner om zorg op afstand ook in Nederland verder te brengen.’