Door de pandemie hebben veel mensen hun ski’s of snowboard al een tijdje niet meer gebruikt. Hoe weet je dan of je er klaar voor bent om straks direct de piste op te gaan? Onze winterfitscan helpt je een handje.

Wijzer op wintersport

Wintersporters ontvangen na het invullen van de scan een persoonlijk advies om zich goed voor te bereiden, zodat ze fit genoeg zijn. Want door beter voorbereid op de piste te verschijnen, verklein je de kans op ongelukken.

De winterfitscan past goed bij onze ‘Wijzer op wintersport’-campagne waarmee we wintersporters voorlicht over een goede voorbereiding op hun wintersport.

Gebaseerd op de wetenschap

De winterfitscan is gebaseerd op het onderzoek dat wij, samen met Traumacentrum LUMC, doen naar wintersportongevallen en is daarmee een wetenschappelijk onderbouwde tool. Wintersporters kunnen zelf testen hoe zij scoren t.o.v. een onderzoekgroep.

Deel de winterfitscan!

Wij hopen het belang van een goede voorbereiding bij zoveel mogelijk wintersporters onder de aandacht te kunnen brengen om zo de kans op ernstig letsel te verkleinen. Ga je zelf op wintersport of ken je mensen die gaan? Doe dan de winterfitscan om te weten of je er klaar voor bent of deel de winterfitscan met anderen!