Een grote opdrachtgever bestaat 100 jaar. Wat zal ik geven? In de auto denk ik erover na. Pennen, flesjes, bloemen… Dat past niet echt bij ons en doet geen recht aan de relatie met onze opdrachtgever.

Op een feest raak ik in gesprek met iemand van de Stichting Hulphond, een goed doel. Direct krijg ik een idee. We gaan kinderen die betrokken raken bij een ongeval een knuffelhond van deze stichting geven. Kinderen waarvan de ouders klant zijn bij onze opdrachtgever. Dat is onze manier om onze opdrachtgever te verrassen.

Ik bestel 100 knuffelhonden en roep onze hulpverleners op om door te geven als er een melding is waarbij kinderen betrokken zijn. Binnen een week volgt de eerste melding. Een moeder rijdt samen met haar dochter tegen een boom. Beiden zijn ongedeerd, maar wel enorm geschrokken. Kleine Sophie, de dochter, ontvangt van mij een hulphondje en een persoonlijk briefje.

Naar onze opdrachtgever sturen we vervolgens een mooie kaart met een foto van de knuffelhulphondjes. Ze vinden het een geweldig cadeau. En dat vinden wij weer geweldig. Het is zo gaaf om opdrachtgevers op een persoonlijke manier te verrassen!