Als Product Manager ben ik constant bezig met vooruitkijken. Welke trends zijn er? Wat voor ontwikkelingen zijn interessant voor ons? Vanuit die achtergrond ben ik samen met collega’s een Denktank Innovatie gestart. We denken na hoe we als Eurocross kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Hoe garanderen we bijvoorbeeld de beste dienstverlening voor onze klanten in de toekomst? Dat zijn vraagstukken waar ik me mee bezighoud. Belangrijk werk. Zeker nu technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en bedrijfsprocessen door intelligente systemen in de toekomst nog verder geautomatiseerd zullen worden.

Tegelijkertijd is het goed om ook in contact te blijven met het hier en nu en te luisteren naar de verhalen van mijn collega’s op de alarmcentrale. Dan kom je erachter dat hulpverlening méér is dan een operationeel proces. Het gaat om inlevingsvermogen en het bieden van een luisterend oor. En met name ook om hoe we klanten nog beter kunnen helpen door te kijken waar de behoefte zit.

Juist dat is voor mij belangrijk om mee te nemen bij nieuwe innovaties in onze hulpverlening. Ik vind het mooi dat ik op deze manier bijdraag aan onze relevantie en mijn collega’s in staat stel om hun werk met vakmanschap te doen. Zo help ik de hart en ziel van Eurocross bewaken.